Kako do web stranice

Živimo u vremenu kada društvene mreže vladaju internetom, ali morate znati da je web sajt bio i ostao glavna baza za izvor sadržaja, mesto iz koga se gradi neki brend, mesto gde sve počinje. Da biste uopšte počeli da razmišljate o izradi sajta, postoje neke teme koje morate obraditi sami sa sobom. Ukoliko nijednu od narednih stavki nemate jasno definisanu, a krenete u izradu sajta, to će predugo trajati, previše koštati, i na kraju neće raditi posao. Na narednoj strani u okviru grafičkog prikaza možete videti koje su to stavke koje morate razrešiti pre nego uposlite nekoga da izradi sajt, a ako postoje razlozi da se trenutno tom temom ne bave profesionalci postoji način da do vrlo pristojnog sajta dođete sami i što je možda još važnije - besplatno. Internet je mesto na kome se danas sve može pronaći, pa tako i sajtovi - platforme preko kojih za jako kratko vreme možete bez ulaganja i sa osnovnim kompjuterskim znanjem doći do svog sajta, koji će izgledati puno bolje od varijanti tipa - komšijin mali cepa kompjutere, pa će on nešto da napravi. Jedan takav sajt se zove Wix, nalazi se na adresi www.wix.com i upravo je sajt Internet marketing centra napravljen na taj način, za vrlo kratko vreme, kao primer.

Kako iskoristiti Wix i doći do sajta?
Wix je mesto na kome možete doći do svog sajta za bukvalno nekoliko sati. Puno lepih template-a (šablona), drag and drop system (sistem prevlačenja odabranih detalja sajta na ekranu i nameštanja na željeno mesto) i puno drugih jednostavnih alata su napravili ovu platformu popularnom, jer sa njom možete raditi sa malo ili bez ikakvog iskustva.

U startu se registrujete, a to možete i preko Google ili Facebook naloga, i odmah nakon toga već ćete birati kategoriju sajta, to jest ono čime se bavite. Nakon odabira otvoriće se novi prozor sa puno gotovih šablona koji se uklapaju u temu posla koji ste odabrali. Jednostavno ćete kliknuti na onaj koji vam se dopada i to je trenutak kada možete krenuti sa izmenama postojećeg šablona. Ono što vidite na ekranu ustvari jesto to kako vam sajt izgleda. Sve što želite da promenite ćete jednostavnim klikom na Edit menjati. Sajt će automatski biti optimizovan i za mobilne uređaje. Vrlo jednostavno možete ubacivati i sređivati tekstove, naslove, galerije fotografija, video i audio sadržaje, nove stranice, kontakte, mape, linkove itd. Kada završite posao, naredni korak je da kliknete na Publish i objavite svoj sajt.
Kratak vodič kroz sve mogućnosti ovog sajta možete pronaći na sledećem linku: http://www.websiteplanet.com/wix-guide.pdf

Bez detaljne analize se ne možete ozbiljno baviti digitalnim marketingom. To ne znači jednom godišnje. To znači stalno. Google Analytics će vam dati odgovore na pitanja ko su vaši posetioci, odakle su došli, šta ih je interesovalo na sajtu, koliko su se zadržali na kojoj stranici, koliko njih je kupilo proizvod, a koliko njih stiglo do forme za kupovinu a onda odustalo itd.
Google Analytics je najpopularniji program za praćenje navedenih stvari. Ne može se reći da su podaci na njemu 100% pouzdani, ali je svakako najbolja varijanta za male i srednje sajtove, jer je besplatan. Možete se prijaviti za korišćenje na adresi www.google.com/analytics/
Kada sajt proradi posao tek počinje.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo