Analiza mogućnosti Prehrambeni sektor

Za sektor prehrambene industrije nisu uspostavljeni posebni instrumenti podrške, već se koriste različiti mehanizmi podrške obezbeđeni pre svega od strane Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije, Fonda za osiguranje i finansiranje izvoza, Fonda za razvoj. Prehrambena industrija predstavlja najvećeg korisnika ovih sredstava obzirom da pravni subjekti iz ovog sektora predstavljaju između 30% i 40% ukupnog broja korisnika po godini.

Ova analiza se oslanja na prethodno urađenom dokumentu: „Analiza mogućnosti (potreba) unapređenja preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji“ u okviru koje je zaključeno da je neophodno sprovesti analize potreba i modela saradnji pojedinačnih sektora u MSP, a sve u cilju maksimiziranja njihovih kapaciteta i stavljanje tih kapaciteta u funkciju razvoja.

U okviru spomenute analize najveći potencijal i preporuke za dodatnim ispitivanjem potreba unapređenja preduzetničke infrastrukture u istočnoj Srbiji su pokazali sektor prehrambene industrije i metalski sektor.

Analizom je obuhvaćeno istraživanje potreba i mogućnosti za unapređenjem preduzetničke infrastrukture u okviru prehrambene industrije u istočnoj Srbiji uz osvrt na stanje prehrambene industrije u Srbiji.

 

Projekat podržava Razvojna Agencija Srbije. 


AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo