Otvoren „Informacioni centar za mobilnost“ u Donjem Milanovcu

(21.12.2018)

Mesec dana nakon otvaranja u Kladovu, „Informacioni centar za mobilnost“ danas je otvoren i u Donjem Milanovcu. On će raditi u sklopu Turističkog Info centra. Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Majdanpek sa sedištem u Donjem Milanovcu i RARIS.

Informacioni centar za mobilnost će pomoći turistima i meštanima regiona Đerdapa da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući: redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu kao i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Više o Transdanube.Pearls (Biserima TransDunava)možete saznati na: http://raris.org/index.php/transdanube-pearls

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo