Održane obuke za zaštitu zemljišta u okviru "Inicijative za očuvanje zemljišta"

(11.10.2019)

U okviru projekta „Inicijativa za očuvanje zemljišta“ RARIS je organizovao dve dvodnevne obuke na temu zaštite i očuvanja zemljišta i prirode. Obuke su organizovane 3. i 4. kao i 10. i 11. oktobra u Zaječaru, sa 44 učesnika, predstavnika iz oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, zavoda za javno zdravlje, institucija i organizacija koje se bave ovom temom.

Cilj obuka je unapređenje kapaciteta zaječarskom i vidinskom okrugu za zajedničko očuvanje i poboljšanje kvaliteta zemljišta izloženog zagađenju izazvanim ljudskim aktivnostima.

Na obukama su detaljno obrađene teme zaštite zemljišta, održivi razvoj poljoprivrede, SWOT analiza, analiza zainteresovanih strana, predstavljeni primeri dobre prakse za očuvanje tla, itd.

Svako od učesnika dobio je radni materijal koji sadrži Vodič za očuvanje kvaliteta zemljišta. Zemljište je izloženo zagađenju i to pre svega onom zagađenju koje je izazvano ljudskim aktivnostima. U poljoprivredi, kao i u drugim industrijama, uvode se nove tehnologije, nova veštačka đubriva, novi pesticidi. Vodič daje pregled i odgovore kakvo je stanje zemljišta u Zaječarskom okrugu i šta treba raditi na očuvanju kvaliteta zemljišta.

Predavači: Miroslava Marić, doktor inženjerskih nauka i Dragan Đorđević, inženjer zaštite bilja.

Obuke se realizuju sa partnerima iz Bugarske, u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, koji kofinansira Evropska unija.

Više o Inicijativi za očuvanje zemljišta možete saznati ovde.

Prilog o održanim obukama možete pogledati ovde.

 

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo