Dodeljena 4 nova sertifikata Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

(13.06.2019)

Na današnjoj svečanosti u prostorijama RARIS-a dodeljena su 4 nova sertifikata Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior“. Uslove za pravo korišćenja brenda ispunili su pivnice „C’est La Vie“ iz Rajca i „Jovanović“ iz Rogljeva, kao i „Atrijum“ Apartmani i Restoran „Jezero“ iz Kladova.

Na taj način oni su se pridružili kompanijama koji su prestižni status sertifikovanog partnera  stekli ranije: “Timomed” - Knjaževac, Vinarija RAJ - Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hotel “Albo“ - Bor, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac,  Etno selo "Gostoljublje" – Negotin, “SCS Plus”  - Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac.

 Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji:

  • garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije;
  • korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

Žig garancije „Balcanica Superior“ je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Brendiranjem proizvoda i ugostiteljskih usluga diferencira se region istočne Srbije od konkurentskih regija, omogućava se veća vidljivost brendiranih proizvoda i usluga u odnosu na konkurenciju i podiže nivo kvaliteta označenih proizvoda i usluga. Za status sertifikovanog partnera mogu konkurisati pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre koja se bave pružanjem usluga smeštaja i ugostiteljstva, kao i seoska turistička domaćinstva koja su registrovana i posluju u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu, odnosno proizvođači sa teritorija opština i gradova Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća iz istočne Srbije koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda www.balcanicasuperior.rs gde se mogu dobiti i  sve neophodne informacije.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo