Predstavnik RARIS-a jedan od najboljih mentora u Srbiji

(10.06.2019)

Predstavnik RARIS-a jedan od najboljih mentora u Srbiji. Nacionalno priznanje dodeljeno je od strane Razvojne agencije Srbije – RAS uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju - JICA.

Više od 2.000 mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji do sada je koristilo besplatne usluge mentora i ocenilo da im je ta usluga pomogla u poboljšanju poslovanja. S tim u vezi, RAS je 7. juna organizovao dodelu svečanih priznanja „Mentor award 2018’’ za najuspešnije mentore u Srbiji. Među nagrađenima je predstavnik RARIS-a, kolega Branko Brković.

Priznanje „MENTOR AWARD 2018“ najuspešnijim mentorima Srbije ove godine dodeljeno je u 2 kategorije, za zrela preduzeća i za početnike, a najbolji mentor u obe kategorije  je Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.  Drugo mesto u kategoriji zrelih predzeća zauzeo je Branko Brković iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, a u kategoriji start up firmi drugu poziciju osvojila je Milica Čukarić iz Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Treće mesto u kategoriji zrelih preduzeća dele Nataša Jovanović iz Regionalne razvojne agencije "Zlatibor" i Saša Dedeić iz Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“ koji je takođe zauzeo i treće mesto u kategoriji start up preduzeća.

Priznanja su dodeljena u okviru projekta "Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u zemljama Zapadnog Balkana".

Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, predstavnici JICE, RAS-a i mentoring agencija iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su mentorisali. Glavni cilj celog događaja jeste razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima. Priznanja su osmišljena od strane konsultanata iz Japana (JICA) i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima.

Prošlogodišnje priznanje za jednog od najboljih mentora u Srbiji „MENTOR AWARD 2017“ dodeljeno je kolegi Bobanu Kostandinoviću.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo