Čak 9 konkursa za bespovratna sredstva i pomoć biznisu je u toku!

(12.04.2019)

Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis.

Za mašine, softvere, opremu, standarde i još mnogo toga.

Na raspolaganju od 75.000 do 50.000.000 dinara.

Sledi pregled konkursa u toku:

 Ministarstvo privrede Republike Srbije

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini – do 20% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2019-godini/ )
  2. Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini – do 30% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2019-godini/)

  3. Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini – sufinansiranje do 25% za kredit preko poslovnih banaka i lizing kompanija (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-3/ )

 RAS – Razvojna agencija Srbije

  1. Program podrške sektorima prerađivačke industrije za unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti MMSP u četiri oblasti: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije-1 )

  2. Program podrške internacionalizaciji MSP kroz individualno učešće na međunarodnim sajmovima u inostranstvu – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-internacionalizaciji-msp-kroz-individualno-ucesce-na-medunarodnim-sajmovima-u-inostranstvu )

  3. Program standardizovane usluge mentoringa mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima u sektorima prerađivačke industrije u četiri oblasti i to:industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-pruzanja-standardizovane-usluge-mentoringa-sektorima-preradivacke-industrije )

  4. Program tandardizovane usluge mentoringa namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, klasterima i zadrugama u 2019. godini (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2019 )

ENECA – Pokreni se za posao

  1. Program podsticanja preduzetništva kroz donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa (https://pokrenisezaposao.rs/ )

USAID - Projekat „Konkuretno“

  1. Pomoć za izvoz start-up i manje razvijenim firmama iz sektora prerade voća i povrća. Za više informacija javite se Bobanu Kostandinoviću u RARIS-u na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ili telefon 065 80 24 624

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo