U Beču održani poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo

(03.10.2022)

U ambasadi Srbije u Beču su u subotu održani poslovni dani dijaspore opština Negotin i Kladovo. Cilj ovih sastanaka je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji, zainteresovanih da investiraju u rodni kraj, i predstavnika lokalne samouprave opština Kladovo i Negotin i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou: Ministarstva spoljnih poslova (Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu) i Ambasade Republike Srbije u Austriji, Privredne komore Srbije, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Održani su posebni sastanci za svaku od opština na kojima je učestvovalo ukupno više od 50 učesnika. Na ovim sastancima opštine su predstavile mogućnosti za investicije a RARIS je predstavio investicione potencijale i projekte regiona. Zainteresovani iz redova srpske dijaspore su predstavili svoje interesovanje i inicijative, kao i neke već započete projekte pre svega u turizmu i proizvodnji hrane.

Predstavnici dijaspore su zajedno sa predstavnicima opština dogovorili korake koji će olakšati realizaciju budućih projekata.
Konferencija je održana u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije (PKS).

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo