Vinariji Gamanović iz Kladova uručen sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

(08.02.2022)

Na ceremoniji u Restoranu Jezero u Kladovu, danas je Vinariji Gamanović iz Kladova uručen sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”.

Vinarija Gamanović je peta kompanija iz Kladova koja je ispunila sve kriterijume i stekla pravo korišćenja prestižnog statusa koji danas ima 21 kompanija iz istočne Srbije. Vinarija je osnovana 2006. godine pod nazivom vinarija "Duša"  od strane francuskog para Siril Bonžiro i Estel Žermen. Ovaj bračni par, koji se sa svoje troje dece iz Francuske doselio u Kladovo, primenio je znanje i iskustvo svojih predaka i sa plantaža čuvenog kladovskog vinograda napravio vrhunsko belo vino, nazvano "Duša Dunava". 
Januara 2020. godine vinariju kupuju Milisav i Miroslav Gamanović, vlasnici D.O.O "Gaman", iz Kladova i menjaju joj naziv u vinarija "Gamanović". Novi vlasnici, otac i sin, time nastavljaju dugogodišnju porodičnu tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vrhunskih vina i rakije.

Pored Vinarije Gamanović, sertifikovani partneri Brenda su: Timomed iz Knjaževca, Vinarija RAJ - Negotin, Adonis i Etno dućan Đurđić – Sokobanja, Vinarije Matalj i Mikić– Negotin, Hoteli Albo iz Bora i Đerdap iz Kladova, Restoran Župan – Sokobanja, MDS – Knjaževac,  Etno selo Zlatni domaćin – Negotin, SCS Plus  - Knjaževac, Frutimo – Knjaževac, Pivnice C’est La Vie - Rajac i Jovanović iz Rogljeva, Atrijum Apartmani, Restoran Jezero i Glikerija iz Kladova, Irish Pub Rivendell i Kafe-poslastičara Stella Lux iz Zaječara.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo