Analizirani potencijali za održivo korišćenje biomase za Bor, Boljevac i Knjaževac

(22.09.2020)

RARIS je izradio Analize stanja i projekcije za održivo korišćenje biomase za Bor, Boljevac i Knjaževac. Svaka od ovih Analiza/projekcija za održivu upotrebu biomase analizirala je resurse i prirodno, pravno i poslovno okruženje za održivu upotrebu biomase u određenoj opštini.

Analize su utvrdile stvarni potencijal biomase na teritoriji opštine. Na taj način Analize će poslužiti donosiocima odluka kako bi realno mogli da planiraju upotrebu biomase i eventualno projekte zamene goriva - prelazak sa fosilnih goriva, odnosno lož-ulja i uglja, na biomasu ili uspostavljanje novih sistema daljinskog grejanja.

Analize su dostupne na web stranici RARIS-a i možete ih preuzeti ovde.

Analize stanja i projekcije korišćenja biomase je aktivnost u okviru projekta RARIS-a „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“ koji finansira Nemačko savezno Ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj (BMZ) u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative (DKTI), preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Politički partneri projekta su: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo