Projekat u kojem je RARIS partner osvojio prestižnu austrijsku nagradu

(24.09.2018)

Projekat Transdanube.Pearls, u kojem je RARIS partner, osvojio prestižnu austrijsku nagradu “VCÖ Mobility Award 2018“.

Od 321 predloženih projekata i koncepata, Transdanube.Pearls je jedan od 12 nagradjenih projekata koji su dobili nagradu VCO Mobiliti Avard.  Transdanube.Pearls je pobedio u kategoriji "Slobodno vreme i turizam".

Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava, se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Glavni cilj projekta je uspostavljanje mreže destinacija (bisera Dunava) posvećenih održivom transportu za turiste i stanovnike duž Dunava. Ova mreža će povećati vidljivost destinacija i omogućiti posetiocima jedinstvenu priliku da putuju celim tokom Dunava koristeći održive vidove transporta (brod, bicikl i sl. tj. bez privatnih automobila).

Više o Transdanube.Pearls na https://www.raris.org/index.php/transdanube-pearls

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo