Održan Sajam organizacija civilnog društva istočne Srbije – Građani u akciji!

U cilju promocije rada organizacija civilnog društva (OCD) iz istočne Srbije u Zaječaru je u subotu, 17. juna, održan prvi Sajam OCD pod nazivom ’’Građani u akciji!’’.

Sajmu je prisustvovalo 25 udruženja građana iz Borskog i Zaječarskog okruga, sa preko 100 učesnika – izlagača, koji su u okviru svojih štandova na trgu razgovarali sa posetiocima, promovisali svoj rad, delili promotivni materijal, prodavali svoje proizvode, itd.

Pored izlagačkog dela na trgu, u prostorijama RARIS-a, paralelino su organizovana i 3 događaja:

  • Medijski kutak – na kome su predstavnici medija i OCD iz istočne Srbije razgovarali o mogućnostima unapređenja njihove saradnje;
  • Predstavljanje postignuća/projekata OCD iz istočne Srbije – u okviru koga je 17 OCD predstavilo svoj rad i realizovane projekte;
  • Panel diskusija: Saradnja lokalne samouprave i civilnog društva ’’Partnerstvo za razvoj’’. Panelisti u sastavu predstavnika: kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, lokalnih samouprava, TACSO Resursnog centara Građanske inicijative, RARIS-a i OCD-a iz istočne Srbije govorili su o mogućnostima za unapređenje saradnje i partnerstvu lokalnih samouprava i OCD-a.

RARIS je Sajam organizacija civilnog društva istočne Srbije - Građani u akciji! organizovao u saradnji sa TACSO Resursnim centrom Građanske inicijative i Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo