Upoznavanje sa Slovenačkim iskustvima u lokalnom ekonomskom razvoju

Početkom jula 2016-te su predstavnici osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije boravili u Sloveniji u studijskoj poseti regiji Pomurje u Sloveniji.
Tom prilikom su se detaljno upoznali sa iskustvima i ulogom lokalnih vlasti Slovenije u ruralnom, lokalnom i regionalnom razvoju radi njihove primene u istočnoj Srbiji.

Tokom ove posete predstavnici regiona su se upoznali sa projektima regionalnog vodosnabdevanja, regionalnog centra za upravljanja komunalnim otpadom, razvoja spa i welnes turizma, kao i sa više primera projekata iz ruralnog razvoja, socijalnog preduzetništva, razvoja biznisa u seoskim područijima, ruralnog turizma itd. Posebna pažnja bila je posvećena Slovenačkim iskustvima u korišćenju EU fondova.

U okviru posete organizovano je više sastanaka sa opštinama i drugim organizacijama iz Pomurja na kojima su dogovoreni i konkretni koraci u daljoj saradnji.

Osim predstavnika osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije u studijskoj poseti su učestvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za evropske integracije i Razvojne agencije Srbije. Studijsku posetu je organizovao RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije uz podršku Projekta GIZ-KWD (Lokalni ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji).

Uzvratna poseta opština iz Pomurja se očekuje u februaru 2017-te.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo