Održana promocija ''Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije''

13. aprila je u prostorijama Razvojne agencije Srbije (bivši Dom vojske), u Zaječaru, održana promocija ''Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije''.

Promociji su prisustvovali predstavnici institucija i organizacija koje se bave kulturnim nasleđem iz regiona istočne Srbije, kao i građani zainteresovani za ovu temu.

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je višejezična interaktivna web platforma koja predstavlja najreprezentativnije primere kulturnog nasleđa istočne Srbije: www.digitalniatlas.ipp.rs.

Opšti cilj ove višejezične interaktivne web platforme je ukazivanje na važnost uvođenja inovacija u obradi i čuvanju informacija, uspostavljanje dodatne afirmacije bogatog kulturnog nasleđa ovog regiona i isticanje njihovog turističkog značaja.

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je formiran u partnerstvu Instituta za pogranična područja sa RARIS-om (Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije), Zavičajnim Muzejem iz Knjaževca, Narodnim Muzejem iz Zaječara i saradnji 22 organizacije i institucije koje se bave kulturnim nasleđem u istočnoj Srbiji.

Realizovan je uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (http://mtt.gov.rs).

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

Gde se nalazimo