Održan Sajam organizacija civilnog društva istočne Srbije – Građani u akciji!

U cilju promocije rada organizacija civilnog društva (OCD) iz istočne Srbije u Zaječaru je u subotu, 17. juna, održan prvi Sajam OCD pod nazivom ’’Građani u akciji!’’.

Sajmu je prisustvovalo 25 udruženja građana iz Borskog i Zaječarskog okruga, sa preko 100 učesnika – izlagača, koji su u okviru svojih štandova na trgu razgovarali sa posetiocima, promovisali svoj rad, delili promotivni materijal, prodavali svoje proizvode, itd.

Pored izlagačkog dela na trgu, u prostorijama RARIS-a, paralelino su organizovana i 3 događaja:

  • Medijski kutak – na kome su predstavnici medija i OCD iz istočne Srbije razgovarali o mogućnostima unapređenja njihove saradnje;
  • Predstavljanje postignuća/projekata OCD iz istočne Srbije – u okviru koga je 17 OCD predstavilo svoj rad i realizovane projekte;
  • Panel diskusija: Saradnja lokalne samouprave i civilnog društva ’’Partnerstvo za razvoj’’. Panelisti u sastavu predstavnika: kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, lokalnih samouprava, TACSO Resursnog centara Građanske inicijative, RARIS-a i OCD-a iz istočne Srbije govorili su o mogućnostima za unapređenje saradnje i partnerstvu lokalnih samouprava i OCD-a.

RARIS je Sajam organizacija civilnog društva istočne Srbije - Građani u akciji! organizovao u saradnji sa TACSO Resursnim centrom Građanske inicijative i Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa