Održana promocija ''Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije''

13. aprila je u prostorijama Razvojne agencije Srbije (bivši Dom vojske), u Zaječaru, održana promocija ''Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije''.

Promociji su prisustvovali predstavnici institucija i organizacija koje se bave kulturnim nasleđem iz regiona istočne Srbije, kao i građani zainteresovani za ovu temu.

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je višejezična interaktivna web platforma koja predstavlja najreprezentativnije primere kulturnog nasleđa istočne Srbije: www.digitalniatlas.ipp.rs.

Opšti cilj ove višejezične interaktivne web platforme je ukazivanje na važnost uvođenja inovacija u obradi i čuvanju informacija, uspostavljanje dodatne afirmacije bogatog kulturnog nasleđa ovog regiona i isticanje njihovog turističkog značaja.

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je formiran u partnerstvu Instituta za pogranična područja sa RARIS-om (Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije), Zavičajnim Muzejem iz Knjaževca, Narodnim Muzejem iz Zaječara i saradnji 22 organizacije i institucije koje se bave kulturnim nasleđem u istočnoj Srbiji.

Realizovan je uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (http://mtt.gov.rs).

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa