Na korak do mreže Biseri Dunava

Predstavnici 13 menadžment organizacija duž Dunava dogovorili su osnivanje mreže “Biseri Dunava”.

(Zajecar, 8 mart 2019) – 27. februara 2019. godine 15 projektnih partnera iz 9 zemalja duž Dunava posetilo je grad Pecs u Mađarskoj i razgovaralo o mogućnostima osnivanja mreže Dunava. Tokom ovog sastanka, budući Biseri Dunava su se zajednički dogovorili o potrebnim koracima i odlučili da uspostave takvu mrežu koja će biti osnova za nastavak podsticanja održive mobilnosti u turizmu u dunavskom regionu i nakon završetka EU projekta Transdanube.Pearls (Bisri Trans Dunava).

Ukupno 13 organizacija koje su podržali stručnjaci za mobilnost i turizam iz celog Dunavskog regiona, okupili su se u gradu Pecs u Mađarskoj kako bi razgovarali o osnivanju mreže biseri Dunava. Predstavnici istaknutih destinacija duž Dunava, tzv. "Biseri Dunava” postigli su važnu prekretnicu jednoglasnim dogovorom o stvaranju mreže Biseri Dunava nakon završetka projekta Transdanube. Mreža će nastaviti da radi na osnovu akcija i saradnje uspostavljene u projektu Transdanube.Pearls. Stvaranjem zajedničke platforme za 13 destinacija iz Dunavskog regiona, zajedničke marketinške aktivnosti će povećati vidljivost Dunava. Biseri posetiocima nude jedinstvene mogućnosti da putuju Dunavom održivim prevoznim sredstvima. Pored toga, članovi mreže će nastaviti da razrađuju nove usluge održive mobilnosti i turističke informacije prilagođene korisnicima za turiste i građane. Zvanično osnivanje mreže će se održati tokom završne konferencije EU projekta Transdanube. Biseri koji će biti organizovano na jezeru Neusiedl, Austrija 13. maja 2019. godine.

Blue Danube & Green Paths Travel Guide (Vodič: Plavi Dunav i zeleni putevi)

Tokom partnerskog sastanka predstavljen je turistički vodič "Blue Danube & Green Paths" (Plavi Dunav i zeleni putevi). Pod naslovom "Otkrijte skrivene bisere duž Dunava", ovaj turistički vodič pruža relevantne informacije o 13 bisera uključujući turističke sadržaje i ponude mobilnosti za održivo putovanja do atrakcija tj. bisera Dunava. Osim toga, uključuje niz turističkih paketa koji se mogu rezervisati, kao što je organizovana biciklistička tura od Budimpešte u Mađarskoj do Kladova u Srbiji. Brošura pruža inspiraciju turistima da putuju do odredišta i informišu se o mogućnostima putovanja od jednog do drugog odredišta, vozom, biciklom ili autobusom.

Brošuru je izradila VGD Dunav Gornja Austrija uz podršku projektnih partnera.

 

O projektu Transdanube.Pearls

Projekat EU počeo je početkom 2017. godine i trajaće 2,5 godine. Interreg - Dunavski transnacionalni program sufinansira Transdanube.Pearls sa ukupnim budžetom od 2,9 miliona eura. Projekat vodi austrijska agencija za žaštitu životne sredine. Ukupno 15 organizacija iz 9 evropskih zemalja i 24 povezana strateška partnera deo su projekta koji su  se obavezali na koncept održive mobilnosti u turizmu. Sve dok se projekat ne završi u junu 2019. godine, svaka destinacija će podržati održivu mobilnost u turizmu kroz sveobuhvatan skup akcija. To uključuje implementaciju informacionih centara za mobilnost i menadžera za mobilnost, razradu posebnih mera za izgradnju kapaciteta za lokalne i regionalne aktere i poboljšanje informacija o mobilnosti i turizmu za stanovnike i turiste. Pored toga, sprovešće se pilot aktivnosti o iznajmljivanju bicikla, prevozu, parkirnim sistemima ili biciklističkim stazama, kako bi se poboljšala održiva mobilnost duž Dunava.

Slika 1: Predstavnici formiraju buduću mrežu Danube.Pearls u Pecs, Mađarska

Picture 2: Sačuvajte datum za završnu konferenciju projekta Transdanube. Biseri u maju 2019. godine

Contakt

Posetite nas na internetu

Menadžer za komunikaciju
Anita Omercevic
Danube Office Ulm/Neu-Ulm

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/transdanube-pearls

Telephone No.: +49 731 880306 18

And follow us on

Email Address: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  

AKREDITACIJE

Gde se nalazimo