O projektu

Vesti

Dokumenta

Galerija

Vesti

Usvojeni standardi za buduću mrežu ’’Bisera Dunava’’ i certifikovani treneri za održivi transport

(11. oktobar 2017.)

30 predstavnika partnera iz sektora transporta i turizma iz devet evropskih zemalja učestvovalo je na obuci u Silistri, Bugarska za zvanje certifikovanih menadžera u održivom transportu. Obuka je deo EU projekta Transdanube.Pearls i nadovezala se na treći sastanak partnera.

Opširnije...


 Predstavljeni standardi ’’Bisera Dunava’’ 

(18. septembar 2017.)

Od izvora do ušća, u dužini od 2.860 km, Dunav obiluje prelepim mestima. Kao takav, region Dunava je jedna od najperspektivnijih turističkih destinacija Evrope. ’’Transdanube.Pearls’’ želi da poveže ta mesta mrežom destinacija ’’Biseri Dunava’’. Da bi jedno mesto dobilo status ’’Biser Dunava’’ neophodno je da ispunjava određene standarde.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim došao do delte Dunava koristeći isključivo održivi transport 

(06.septembar 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni stručni tim prešao je 2.860 km duž Dunava koristeći isključivo sredstva održivog transporta kao što su: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je prvi deo puta, od izvora Dunava u Nemačkoj do Budimpešte prešao u julu 2017. Drugi deo puta, od Budimpešte do delte Dunava uspešno je završio u septembru 2017. Cilj ovog putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim putuje održivim transportom od izvora do delte Dunava

(27. jul 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni ekspertski tim putovao je duž Dunava koristeći isključivo održive načine transporta kao što je: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je, za 11 dana i nešto više od 10-tak pauza, uspešno završio svoj I deo putovanja u Budimpešti. Ovaj tim će krajem avgusta, od Budimpešte do delte Dunava, nastaviti svoje putovanje održivim transportom. Cilj putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Projekat Transdanube.Pearls se upoznaje sa iskustvima regiona Dunava u oblasti Gornje Austrije

(07. jul 2017.)

U sklopu studijskog putovanja organizovanog kao deo projekta “Transdanube.Pearls” 40 učesnika posetilo je region Dunava u Gornjoj Austriji i Verfenveng, jednu od najupečatljivijih destinacija “Bisera Alpa”. Ovom putovanju sledio je sastanak partnera tokom kojeg su učesnici nastavili svoj rad na implementaciji novih i unapređenih usluga transporta, regionalnih centara za transport i novih paketa turističkih proizvoda za stanovnike i turiste u regionu Dunava.

Opširnije...


Svečano otpočela realizacija projekta Transdanube.Pearls

(01. mart 2017.)

Prvog marta, u Beogradu, u hotelu Tulip Inn, RARIS je bio domaćin međunarodne konferencije povodom početka projekta TransDanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava. Konferenciji je prethodio dvodnevni sastanak partnera posvećen načinima i metodima realizacije projekta. Projekat Transdanube.Pearls se realizuje  u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske unije.

Opširnije...

Print Email

Projektat Transdanube.Pearls realizuje se u okviru Dunavskog programa koji finansira Evropska unija (ERDF; IPA).

Želite da dobijate najnovije informacije kroz Newsletter projekta?