O projektu

Vesti

Dokumenta

Galerija

Vesti

Uređeno pet odmorišta na Dunavskoj magistrali

(08. januar 2018.)

Opština Majdanpek, JP Putevi Srbije i RARIS-a su zajedničkim radom uredili 5 parkinga – odmorišta duž Dunavske biciklističke rute - EuroVelo 6, na Dunavskoj magistrali u opštini Majdanpek.

Opširnije...


Newsletter 1 - ''Transdanube.Pearls'', mreža održivog transporta duž Dunava

(21. decembar 2017.)

Prvi Newesletter ''Transdanube.Pearls'', mreže za održivi transport duž Dunava:

Preuzmite Newsletter...


Radionica: ''Mutual Learning Transdanube.Pearls''

(11. novembar 2017.)

11. novembra RARIS je organizovao radionicu sa zainteresovanim stranama iz oblasti turizma i transporta.

Na ovoj radionici učesnicima je predstavljen detaljan koncept Bisera Dunava, a specijalan akcenat dat je prezentaciji zajedničkih standarda održivog regionalnog plana mobilnosti i turizma (SRTMP).

Opširnije...


Pratite aktivnosti projekta ''Transdanube.Pearls'' i na sajtu programa i fb strani

(1. novembar 2017.)

Pratite aktivnosti projekta Transdanube.Pearls i na sajtu programa: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/transdanube-pearls kao i facebook strani: https://www.facebook.com/Transdanube


Razrada i razmatranje SRTMP-a

(16. oktobar 2017.)

RARIS je u Kladovu, 16. oktobra 2017, organizovao regionalnu radionicu o izradi drživog regionalnog plana mobilnosti i turizma (SRTMP). Predmet ove radionice bila je razrada SRTMP koji predstavlja jedan od važnih rezultata projekta. 

Opširnije...


Usvojeni standardi za buduću mrežu ’’Bisera Dunava’’ i certifikovani treneri za održivi transport

(11. oktobar 2017.)

30 predstavnika partnera iz sektora transporta i turizma iz devet evropskih zemalja učestvovalo je na obuci u Silistri, Bugarska za zvanje certifikovanih menadžera u održivom transportu. Obuka je deo EU projekta Transdanube.Pearls i nadovezala se na treći sastanak partnera.

Opširnije...


Predstavljeni standardi ’’Bisera Dunava’’ 

(18. septembar 2017.)

Od izvora do ušća, u dužini od 2.860 km, Dunav obiluje prelepim mestima. Kao takav, region Dunava je jedna od najperspektivnijih turističkih destinacija Evrope. ’’Transdanube.Pearls’’ želi da poveže ta mesta mrežom destinacija ’’Biseri Dunava’’. Da bi jedno mesto dobilo status ’’Biser Dunava’’ neophodno je da ispunjava određene standarde.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim došao do delte Dunava koristeći isključivo održivi transport 

(06. septembar 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni stručni tim prešao je 2.860 km duž Dunava koristeći isključivo sredstva održivog transporta kao što su: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je prvi deo puta, od izvora Dunava u Nemačkoj do Budimpešte prešao u julu 2017. Drugi deo puta, od Budimpešte do delte Dunava uspešno je završio u septembru 2017. Cilj ovog putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Međunarodni stručni tim putuje održivim transportom od izvora do delte Dunava

(27. jul 2017.)

U okviru EU Interreg projekta “Transdanube.Pearls”, međunarodni ekspertski tim putovao je duž Dunava koristeći isključivo održive načine transporta kao što je: autobuski prevoz, voz, brod i bicikl. Tim u sastavu stručnjaka za turizam, transport i multimedije je, za 11 dana i nešto više od 10-tak pauza, uspešno završio svoj I deo putovanja u Budimpešti. Ovaj tim će krajem avgusta, od Budimpešte do delte Dunava, nastaviti svoje putovanje održivim transportom. Cilj putovanja je da prikaže postojeće mogućnosti putovanja regionom Dunava bez korišćenja privatnih automobila.

Opširnije...


Projekat Transdanube.Pearls se upoznaje sa iskustvima regiona Dunava u oblasti Gornje Austrije

(07. jul 2017.)

U sklopu studijskog putovanja organizovanog kao deo projekta “Transdanube.Pearls” 40 učesnika posetilo je region Dunava u Gornjoj Austriji i Verfenveng, jednu od najupečatljivijih destinacija “Bisera Alpa”. Ovom putovanju sledio je sastanak partnera tokom kojeg su učesnici nastavili svoj rad na implementaciji novih i unapređenih usluga transporta, regionalnih centara za transport i novih paketa turističkih proizvoda za stanovnike i turiste u regionu Dunava.

Opširnije...


Svečano otpočela realizacija projekta Transdanube.Pearls

(01. mart 2017.)

Prvog marta, u Beogradu, u hotelu Tulip Inn, RARIS je bio domaćin međunarodne konferencije povodom početka projekta TransDanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava. Konferenciji je prethodio dvodnevni sastanak partnera posvećen načinima i metodima realizacije projekta. Projekat Transdanube.Pearls se realizuje  u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske unije.

Opširnije...

Print Email

Projekat Transdanube.Pearls realizuje se u okviru Dunavskog programa koji finansira Evropska unija (ERDF; IPA).

Želite da dobijate najnovije informacije kroz Newsletter projekta?