Formirana RG za koordinaciju aktivnosti na projektu uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd - Đerdap

U organizaciji RARIS-a 27. oktobra 2017 u Velikom Gradištu je održan sastanak oko mogućnosti uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd – Đerdap.

RARIS je izradio „Analizu mogućnosti uspostavljanja rečnog putničkog saobraćaja na relaciji Beograd  - Đerdap“. Ova Analiza je finansirana od strane EU u okviru projekta „TRANSDANUBE“. Analizirano je više različitih plovila koja mogu da prevezu veći broj putnika u kratkom vremenskom intervalu i uz prihvatljivu cenu. Kao optimalna je odabrana rečna putnička linija Beograd/Veliko Gradište/Golubac/Donji Milanovac/Tekija.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – sektora za turizam, Ministarstva zaštite životne sredine, Agencije za luke, opština Donjeg Podunavlja (Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin) , Nacionalnog park Đerdap, RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije i RRA Braničevo, dok je Ministarstvo saobraćaja – sektor za vodni saobraćaj dalo podršku ovoj inicijativi.

Na sastanku je iskazana zainteresovanost svih učesnika da se intenziviraju aktivnosti na uspostavljanju rečne linije Beograd – Đerdap i formirana je Radna grupa (RG) za koordinaciju aktivnosti na projektu.

RG čine predstavnici opština Veliko Gradište, Kladovo i Majdanpek, predstavnici Ministarstva saobraćaja, Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, Ministarstva za zaštitu životne sredine i Agencije za upravljanje lukama. RARIS će biti sekretarijat Radne grupe.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa