Uskoro sredjivanje parkinga – odmorišta na delu EuroVelo 6 kroz opštinu Majdanpek

U Zaječaru je 23 maja uspostavljena saradnje opštine Majdanpek, JP Puteva Srbije i RARIS-a na boljem uređenju i održavanju uređenih parkinga – odmorišta duž Dunavske biciklističke rute - EuroVelo 6.

Opština Majdanpek, JP Putevi Srbije i RARIS su dogovorili zajedničku saradnju jer smatraju da je uređenje i redovno održavanje uređenih parkinga – odmorišta duž Dunavske biciklističke rute - EuroVelo 6 od velikog značaja kako za sve veći broj biciklista koji prolaze ovom rutom, tako i za stanovnike i sve goste opštine Majdanpek i celog regiona.

Tom prilikom je potpisan Protokol o saradnji u upravljanju komunalnim otpadom na uređenim parkinzima – odmorištima u opštini Majdanpek između JP Putevi Srbije i JKP „Donji Milanovac“. Po ovom Protokolu će JP Putevi Srbije na 5 (pet) uredjenih parkinga – odmorišta na državnom putu I B 34 postaviti odgovarajuće korpe za komunalni otpad, a JKP „Donji Milanovac“ će redovno sakupljati i odnositi komunalni otpad.

Istovremeno su Opština Majdanpek i RARIS predali JP Putevima Srbije molbu da se na ovih 5 parkinga – odmarališta: obnove postavljene nastrešnice (sto+klupe); postave držače (češljeve) za bicikle i postave manje turističke mape – info table. RARIS će u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Majdanpek izraditi dizajn turističke mape sa svim potrebnim informacijama za turiste.

 

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa