Upoznavanje sa Slovenačkim iskustvima u lokalnom ekonomskom razvoju

Početkom jula 2016-te su predstavnici osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije boravili u Sloveniji u studijskoj poseti regiji Pomurje u Sloveniji.
Tom prilikom su se detaljno upoznali sa iskustvima i ulogom lokalnih vlasti Slovenije u ruralnom, lokalnom i regionalnom razvoju radi njihove primene u istočnoj Srbiji.

Tokom ove posete predstavnici regiona su se upoznali sa projektima regionalnog vodosnabdevanja, regionalnog centra za upravljanja komunalnim otpadom, razvoja spa i welnes turizma, kao i sa više primera projekata iz ruralnog razvoja, socijalnog preduzetništva, razvoja biznisa u seoskim područijima, ruralnog turizma itd. Posebna pažnja bila je posvećena Slovenačkim iskustvima u korišćenju EU fondova.

U okviru posete organizovano je više sastanaka sa opštinama i drugim organizacijama iz Pomurja na kojima su dogovoreni i konkretni koraci u daljoj saradnji.

Osim predstavnika osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije u studijskoj poseti su učestvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za evropske integracije i Razvojne agencije Srbije. Studijsku posetu je organizovao RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije uz podršku Projekta GIZ-KWD (Lokalni ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji).

Uzvratna poseta opština iz Pomurja se očekuje u februaru 2017-te.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa