Predstavljen nacrt Regionalnog plana upravljanja otpadom

Sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom je održan 9. marta 2016. godine u Zaječaru.

Na sastanku su predstavnici Fakulteta tehničkih nauka iz Novog sada predstavili radnu verziju Regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Zaječar i opštine Boljevac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac.

Koordinacioni odbor je u načelu prihvatio nacrt Regionalnog plana upravljanja otpadom. Osim toga Koordinacioni odbor je zaključio da:
  • Svaka opština/grad koja je uočila da neki podaci u regionalnog planu iz njihove opštine/grada nisu ažurni, u roku od 2 nedelje (do 24 marta) da dostavi obrađivačima ispravne podatke.
  • Drugo kontrolno merenje količine otpada u opštinama/gradu da bude realizovano u periodu 10-17 april 2016.
  • RARIS će zbog pomeranja datuma drugog kontrolnog merenja količine otpada uraditi Aneks ugovora sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog sada i produžiti rok za izradu Regionalnog plana za 2 meseca.
  • Finalna verzija regionalnog plana upravljanja otpadom će biti postavljena na sajt RARIS-a i opština i biće omogućeno široj javnosti da se sa istom upozna i da svoje komentare.

Na sastanku su učestvovali članovi Koordinacionog odbora iz svih 7 opština/grada potpisnika Sporazuma, predstavnici Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada koji izrađuju Regionalni plan upravljanja otpadom i dva nezavisna eksperta angažovana da pruže stručnu pomoć pri izradi finalne verzije Regionalnog plana.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa