Usvojeni predlozi preporuka proizvođača vina i rakija iz Timočke krajine u procesu pridruživanja EU

Radna grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj u okviru projekta “Istočna Srbija na putu ka EU” održala je četvrtak 12. novembra, sastanak u Negotinu na kome je usvojila predlog preporuka u sektorima vinarstva i jakih alkoholnih pića, koje izražavaju interese istočne Srbije u procesu pridruživanja EU.

Obezbeđivanje adekvatnih prelaznih perioda za uvođenje pojedinih obaveznih EU zakona; obezbeđivanje tehničke i administrativne sistemske pomoći u sprovođenju EU obaveza vinogradarskog registra, zvanično priznavanje proizvođačkih organizacija u sektoru vina, samo su neki od predloga preporuka.

Ove preporuke će biti razmatrane na Ragionalnoj EU platformi i nakon toga biće dostavljene Pregovarčkom timu za pregovore sa EU kako bi ih uzeli u obzir prilikom pregovora o članstvu Srbije u EU.

Na sastanku je predstavljeno i buduće zakonsko uređenje sektora vinogradarstva i vinarstva. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Darko Jakšić i Milan Ćuprić su predstavili nacrt zakona o vinu i drugim proizvodima od grožđa i vina.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa