’’Izazovi i put rešavanja zaštite voda’’ na putu Srbije ka EU

RARIS i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji su 3. decembra zajedno organizovali skup na temu pristupanje EU u sektoru voda: “Izazovi i put rešavanja zaštite voda’’.

Na skupu su predstavljene najvažnije direktive EU oblasti zaštite voda kao i dosadašnje aktivnosti Pregovaračkog tima za poglavlje 27- životna sredina. Posebna pažnja je posvećena načinu na koji će ići proces usaglašavanja domaćeg zakonodavstva i rokova za primenu pojedinih Direktiva.

U drugom delu skupa su predstavljene početne ideje za preporuke od značaja za istočnu Srbiju u procesu pristupanje EU u sektoru voda.

Na skupu su govorili:

  • prof. dr. Dragoljub Todić, Fakultet za međunarodnu ekonomiju: Usklađivanje i primena propisa u oblasti voda i zaštite prirode od značaja za istočnu Srbiju;
  • Dobrila Kujundzić, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine: Regulatorni program Vlade Srbije u oblasti voda;
  • Nataša Đereg, Centar za ekologiju i održivi razvoj: Diskusioni papir o stanju implementacije Direktiva u oblasti voda;
  • Vladan Jeremić, RARIS: Iskustva Regionalne EU platforme za istočnu Srbiju.

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji prеdstаvlја stаlnо tеlo u оkviru kојеg sе vоdi tеmаtski struktuirаnа dеbаtа prеdstаvnikа držаvnе аdministrаciје, pоlitičkih pаrtiја, nеvlаdinih оrgаnizаciја, stručnjаkа, privrеdе, sindikаtа i prоfеsiоnаlnih оrgаnizаciја о pristupаnju Srbiје Еvropskoj uniji.

RARIS inače vodi Regionalnu EU platformu za istočnu Srbiju, koja je formirana u okviru projekta “Istočna Srbija na putu ka EU” i koja treba da definiše preporuke o tome šta je regionu bitno u procesu pregovora za poglavlja Životna sredina i Poljoprivreda i ruralni razvoj.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa