Potpisan Ugovor za izradu Regionalnog plana upravlјanja otpadom za istočnu Srbiju

U petak 16 oktobra je u Zaječaru potpisan Ugovor za izradu Regionalnog plana upravlјanja otpadom, Ugovora za njegovo sprovođenje i Strateške procene uticaja regionalnog plana upravlјanja otpadom na životnu sredinu.

Ugovor sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog sada je u ime 7 lokalnih samouprava istočne Srbije potpisao direktor RARIS-a (Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije), g. Vladan Jeremić.

Potpisivanjem ovog Ugovora se nastavlja realizacija Sporazuma o zajedničkom upravlјanju komunalnim otpadom koji je 15 decembra 2014. godine potpisan izmedju grada Zaječara i opština Majdanpek, Kladovo, Bor, Negotin, Knjaževac i Bolјevac.

Ugovor je vredan 3.200.000 din, a rok za završetak je 16 april 2016. god.

Saglasnost na Regionalni plan upravljanja otpadom potom daje nadležno Ministarstvo i on se potom usvaja na Skupštinama svih 7 jednica lokalnih samouprava koje učestvuju u ovom projektu.

Nakon toga sledi eksproprijacija zemljišta i počinje proces odabira privatnog partnera u skladu sa Zakonom o javno privatnom partnerstvu.

Podsećamo da su potpisnice sporazuma ranije donele odluku da se dalje finansiranje projekta realizuje kroz primenu javno – privatnog partnerstva.

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa