RARIS doveo Turističke agencije iz Sofije u istočnu Srbiju

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara u partnerstvu sa osam turističkih organizacija iz istočne Srbije (Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Zaječar, Negotin, Bor, Kladovo i Majdanpek) organizovala je studijsko putovanje za turoperatore iz Sofije od 13. do 16. avgusta 2015. godine.

RARIS i Turističke organizacije regiona su početkom godine identifikovali Bugarsku kao rastuće emitivno tržište za dovođenje turista u istočnu Srbiju i dogovorili zajednički nastup. RARIS je organizovao sastanak 1. jula u Ambasadi Republike Srbije u Sofiji sa desetak bugarskih turoperatora. Na sastanku je predstavljena turistička ponuda našeg regiona i dogovoreno studijsko putovanje za Bugarske turoperatere. Kao pripremu za dolazak Bugarskih turoperatora i turističkih agencija, RARIS i turističke organizacije istočne Srbije su pripremile predlog za sedam zajedničkih regionalnih turističkih tura u trajanju od 3 dana na engleskom jeziku i dostavile su ih Bugarskim partnerima.

Na studijskom putovanju po istočnoj Srbiji je učestvovalo 11 turoperatora iz Sofije članice ABBTA-a (Asocijacije Bugarskih turoperatora i turističkih agencija). Predstavljena im je turistička ponuda u 8 opština. Tokom četiri dana boravka predstavljeno im je 19 hotela u kojima su imali prilike da u razgovoru sa menadžerima dobiju informacije o sadržaju, kapacitetu i cenama zbog uspostavljanja buduće saradnje. Od ostalih turističkih sadržaja upoznali su se sa ugostiteljskom ponudom, vinskim podrumima u Negotinu i Knjaževcu, muzejima, galerijama, zoološkim vrtom i Lazarevom pećinom u Boru, wellness ponudom Sokobanje i Starom planinom. Predstavljene su im dve velike turističke manifestacije iz istočne Srbije, Gitarijada u Zaječaru i Prva harmonika Sokobanje. Održana su dva sastanka sa turističkim poslenicima, u Zaječaru i Sokobanji. Turoperatori su već tokom ture počeli da ugovaraju organizaciju dočeka nove godine u istočnoj Srbije i dostavili su zahteve hotelima u Negotinu, Kladovu, Boru, Boljevcu, Sokobanji i Knjaževcu.

Bugarski turoperateri su najavili da će uvrstiti turističku destinaciju istočne Srbije u svoje redovne programe i da ih prvenstveno zanimaju vikend programi u trajanju od 3 dana, programi za praznike (Nova godina, Uskrs, Božić, septembarski praznici), vinske ture i zdravstveni turizam. Posebno interesovanje su iskazali na uspostavljanju saradnje sa najvećim turističkim manifestacijama i organizovanom dolasku turista na njih (Gitarijada i Prva harmonika Sokobanje).

AKREDITACIJE

Kontakt

Trg oslobođenja bb
19000 Zaječar

tel/fax. +381 (0)19 426 376
tel/fax. +381 (0)19 426 377

web. www.raris.org

RADNO VREME: 08-16h
Subotom i nedeljom ne radimo.

Pratite nas na

 

Gde se nalazimo

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Štampa